RAISED FLOORS

De optimale vloer voor uw ruimte

Met een verhoogde vloer zorgt APAC Raised Floors voor de juiste luchtcirculatie onder uw IT-ruimte. Of die vloer nu licht of zwaar belast wordt, wij passen hem aan op uw wensen.

APAC Raised Floors systems: specialist in verhoogde vloeren

In uw computerruimte of datacenter is het belangrijk dat kabels en leidingen goed bereikbaar zijn en tegelijk netjes weggewerkt. Bovendien vraagt de IT-apparatuur om een goede luchtcirculatie voor optimale koeling. APAC zorgt daarvoor met levering en montage van verhoogde vloeren. In de telecommunicatie- en IT-industrie leveren wij computervloeren en beveiligde computerruimtes. Daarnaast zijn onze toepassingen handig bij nieuwbouw of de renovatie van bijvoorbeeld uw kantoorpand. Raised floor systems kunnen een mooie manier zijn om bijvoorbeeld hoogteverschillen aan te pakken.

Ontzorgen met persoonlijke aanpak

Bij APAC zijn we al meer dan 30 jaar actief op het gebied van raised floor systems. Onze ervaren medewerkers staan garant voor hoge kwaliteit. We zijn persoonlijk betrokken en doen er alles aan om aan te sluiten bij uw wensen en behoeften. We werken met korte communicatielijnen en zorgen ervoor dat u altijd één aanspreekpunt heeft. We ontzorgen u graag gedurende het hele project. Zo bieden we een strakke planning en dragen we zorg voor de juiste logistiek en coördinatie. Na het plaatsen van de vloer, nemen we ook graag het onderhoud op ons.

Voor elke situatie een passende vloer

APAC heeft voor elke situatie een passende vloer. We zorgen dat de lucht onder de vloer optimaal circuleert. We werken altijd met uitneembare panelen, zodat de ruimte onder de vloer goed bereikbaar blijft. Bovendien houden we rekening met de belasting die de vloer moet kunnen dragen. Enkele voorbeelden:

  • Voor lichte belasting ondersteunen we de panelen met metalen steunen en verlijmen die aan de ondergrond voor stevigheid.
  • Voor gemiddelde belasting of een vloer hoger dan 500 mm verbinden we de metalen steunen daarnaast met dwarsliggers voor extra stevigheid.
  • Voor zware belasting monteren we tussen de metalen steunen en de panelen een kokerframe voor nog meer stevigheid
Groot assortiment panelen

Wij bieden een groot assortiment panelen. Deze zijn grotendeels te verdelen in twee soorten. De ene is opgebouwd uit samengeperst spaanplaat, de andere uit calciumsulfaat, versterkt met mineraalvezel. Deze laatste biedt extra stevigheid aan de vloer en is bovendien dunner. Daardoor zijn deze panelen ook geschikt als er minder ruimte beschikbaar is.

Voor de afwerking aan de bovenkant van de panelen kunt u kiezen uit een groot aantal materialen, waaronder high pressure laminate (HPL), tapijt, marmer, linoleum, graniet en keramiek. De meeste materialen zijn beschikbaar in diverse kleuren of motieven. Zelfs glazen panelen behoren tot de mogelijkheden. Daarmee kunt u de techniek onder de vloer zichtbaar maken. Ook kunt u uw eigen ‘topping’ aanleveren. Deze moet dan wel voldoen aan onze kwaliteitseisen.

Energie besparen: warme en koude gangen

Om uw IT-ruimte efficiënter te koelen, kunnen we de koude en warme luchtstromen van elkaar scheiden. Zulke koude en warme gangen realiseren we bijvoorbeeld met zogeheten cubes. Met deze en andere oplossingen kunt u veel energie besparen. We helpen u graag met een passende oplossing voor uw serverruimte of datacenter.